Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  O Centru
    Korisni linkovi
LGI Budapest >>
Fond za otvoreno društvo Srbija >>
Committee of the Regions >>
Institute of the Regions of Europe >>
Vlada AP Vojvodine >>
Pokrajinski sekretarijat za regionalnu i međunarodnu saradnju >>


 


Centar za regionalizam je u oktobru 1998. godine osnovala grupa intelektualaca iz Novog Sada, sa ciljem da afirmiše i propagira ideju regionalizma u skladu sa savremenim evropskim trendovima i iskustvima. To podrazumeva i stalno zalaganje i stručno obrazlaganje potrebe za demokratizacijom i decentralizacijom Srbije, kao i promovisanje saradnje u regionu, pre svega civilnog društva.

Od 1998. godine, Centar za regionalizam realizovao je veliki broj ekspertskih projekata sa ciljem normalizacije u odnosima i pomirenja između zemlja bivše Jugoslavije, kao i na prostoru Kosova nakon konflikta 1999.godine. Iz naših aktivnosti i projekata, nastala su tri velike regionalne inicijative: „Igmanska inicijativa“, „Civilni dijalog Kosovo-Srbija“ i „ Asocijacija multietničkih gradova jugoistočne Evrope – PHILIA“. Bliže informacije o ovim inicijativa, kao i o drugim projektima možete pronaću u odeljku „projekti“.

Centar za regionalizam ima šestoro stalno zaposlenih. Direktor centra je Aleksandar Popov.

 

 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.