Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  Projekti Centra za regionalizam
 

 

Lokalne politike u multietničkim zajednicama / Bujanovac, Medveđa, Preševo

Dužina trajanja projekta: decembar 2009. - decembar 2010.
Projekat je podržan od strane Fonda za otvoreno društvo Srbija

Projekat je započet krajem prošle godine i trajaće godinu dana. Cilj projekta je unapređenje lokalnih politika i funkcionisanje institucija za zaštitu prava manjina i unapredjenje međuetničkih odnosa.  U opštinama Bujanovac, Medveđa i Preševo  projekat će se realizovati  uz punu podršku lokalnih vlasti.
Prva aktivnost u okviru projekta je istraživanje o lokalnoj regulativi, lokalnim institucijam koje se bave zaštitom prava  nacionalnih manjina, kao i o lokalnim politikama koje se vode u ovoj oblasti. Rezultati istraživanja, biće predstavljeni i stavljeni na javnu raspravu na okruglim stolovima koji će biti održani u sve tri opštine. Na osnovu istraživanja i rasprave na okruglim stolovima eksperti Centra za regionalizam, sačiniće preporuke za svaku opštinu pojedinačno.  Za predstavnike lokalnih organa u navedenim opštinama biće organizovani  treninzi za  jačanje kapaciteti i pomoć u otklanjanju nedostataka koji budu identifikovani kroz istraživanje. Projektom je predviđena studijska poseta predstavnika tri opštine sa juga Srbije pojedinim multietničkim opštinama u Vojvodini.

Projektom rukovodi savet u kome se nalaze predstavnici navedenih opština, lokalnih nevladinih organizacija, Centra za regionalizam iz Novog Sada kao i Fonda za otvoreno društvo, koji je i podržao ovaj projekat.


povratak na stranicu PROJEKTI


 

 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.