Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  Projekti Centra za regionalizam
 

 

Multiaktiva-omladinskog aktivizma za održivi razvoj zajednice

Dužina trajanja projekta: mart - decembar 2011.
Projekat je podržan od strane Komisije za demokratiju Ambasade SAD u Beogradu u okviru Program malih grantova

Cilj projekta “Multiaktiva-omladinskog aktivizma za održivi razvoj zajednice” je jačanje lokalnih kapaciteta za omladinski rad i angažovanje u oblasti održivog razvoja lokalne zajednice u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Projektni cilj je bio definisan u skladu sa strateškim ciljevima Lokalnog akcionog plana za mlade (LAP) u Preševu i Bujanovcu, koji je  u saglasnosti sa ciljevima Nacionalne strategije održivog razvoja u Republici Srbiji. Tokom realizacije  projekta fokusirani su prioriteti iz Lokalnog akcionog programa a to su: neformalno obrazovanje mladih u oblasti zaštite životne sredine, jačanje lokalnih omladinskih centara, izgradnja kapaciteta za  mlade lidere, unapređenje informacionih akvizicija i jačanje građanskog aktivizma i volonterizma. Poseban cilj je bio poboljšanje međuetničkih odnosa kod mlade popoulacije u okviru ove tri opštine.
povratak na stranicu PROJEKTI


 

 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.