Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  Vesti
 


Javna rasprava o Statutu AP Vojvodine
14. oktobar 2008. godine

Privodeći kraju prvu fazu projekta “Decentralizacija Srbije u kontekstu novog Ustava Srbije i EU integracija”, Centar za regionalizam se uključio i u javnu raspravu o novom Statut Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ocenjujući da je novi Statut urađen u duhu i u skladu sa Ustavom Republike Srbije, eksperti Centra za regionalizam su u vidu amandmana predložili njegovo poboljšanje.

Osnovni predlog Centra za regionalizam se odnosio na bolje formulacije u članu 29. nacrta Statuta AP Vojvodine, koji se odnosi na pitanja regionalnog razvoja. Prilikom sačinjavanja finalne verzije Statuta koji je usvojen 14.oktobra 2008.godine u Skupštini AP Vojvodine, usvojen je i deo amandmana ekspertske grupe Centra za regionalizam Uz predloge za poboljšanje statuta, eksperti Centra za regionalizam su takođe sugerisali da bi odmah trebalo pristupiti promeni dela Ustava Srbije koji se odnosi na teritorijalnu organizaciju kako bi se stvorile ustavne pretpostavke za decentralizaciju Srbije.

  povratak na naslovnu stranu


 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.