Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  Vesti
 


VIII tradicionalno antifašističko druženje na Fruškoj gori


U nedelju 13. maja 2012. godine na Fruškoj gori, u vikend kući Aleksandra Popova, direktora Centra za regionalizam, održano je VIII tradicionalno antifašističko druženje, koje je uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima okupilo oko šezdesetak članova, simpatizera i poštovalaca Igmanske inicijative. Gosti ovog druženja su doputovali iz većine bivših jugoslovenskih republika da još jednom ukažu na potrebu afirmacije antifašizma kao osnovnog temelja na kojem počiva Igmanska inicijativa, posebno u vremenima kada se na ovim prostorima, ali i u celoj Evropi, u sve većoj meri na javnoj sceni pojavljuju nosioci neofašističkih ideja. Najveći broj gostiju su bili dugogodišnji aktivisti Igmanske inicijative, ali i oni kojima su bliske ideje i aktivnosti ove organizacije.

Među gostima je bio je i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, ambasador Republike Finske, ambasadorka Kraljevine Danske, brojni predstavnici političkog i javnog života Srbije u Vojvodine kao I predstavnici medija.

  povratak na naslovnu stranu


 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.