Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  Vesti
 


Promocija knjige Tomislava Jakića "Nisam zavijao sa vukovima"


U ponedeljak 14. maja 2012. godine u prepunoj sali Nezavisnog društva novinara Vojvodine, održana je promocija knjige Tomislava Jakića, člana Sveta Igmanske inicijativa, pod nazivom “Nisam zavijao sa vukovima”. Organizatori promocije su bili koalicija NVO Građanska Vojvodina i gradski odbor Udruženja antifašista Novog Sada. O Jakićevoj knjizi su govorili Laslo Tot, dugodišnji spoljnopolitički novinar Televizije Novi Sad i Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam.

Govoreći o  knjizi, Popov je  rekao da je “Jakić izneo svoja sećanja na dane provedene na Zagrebačkoj televiziji, gde je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka bio najistaknutiji spoljnopolitički novinar.  Svoju karijeru na ovoj televiziji završio je početkom devedsetih, jer nije mogao, niti je želeo da se uklopi u tada vladajuću nacionalističku matricu koja je preovladavala u toj medijskoj kući”. Popov je takođe istakao da je Tomislav Jakić bio  savetnik za spoljnu politiku Stjepana Mesića  tokom oba mandata na mestu predsednika Hrvatske, te njegova knjiga, kako je rekao Popov,  predstavlja uzbudljivo memoarsko štivo o ”burnim vremenima koja su prethodila raspadu Jugoslavije i početku ratova na ovim prostorima, kao i u vremenu kada je za mandata predsednika Mesića počela konsolidacija demokratije u Hrvatskoj”.  povratak na naslovnu stranu


 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.