Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  Vesti
 


Aktivan doprinos Centra za regionalizam u radu Nacionalnog saveta za decentralizaciju
Jun 2009. godine

Vlada Republike Srbije, donela je odluku o formiranju nacionalnog Saveta za decentralizaciju. Savet je telo Republike Srbije koje ima zadatak da učestvuje u pripremi Strategije decentralizacije Republike Srbije i, u saradnji sa ministarstvom nadležnim za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dostavi je Vladi na donošenje.

Za članove stručne radne grupe Saveta izabarni su: direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov, Prof.dr Marijana Pajvančić, Prof.dr Jovan Komišić, Prof.dr Snežana Đorđević, Prof.dr Stevan Šogorov, dr Miroslav Prokopijević, Boško Ristić narodni poslanik, Gordana Čomić, potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije i Mladen Jovanivić iz organizacije Protekta, Niš.

Savet će obavljati sledeće poslove:

  • učestuje u pripremanju i izradi Strategije decentralizacije Republike Srbije u skladu sa   evropskim standardima i iskustvima razvijenih evropskih zemalja, kao i potrebom da se u Srbiji kroz decentralizaciju nastavi proces njene demokratizacije;
  • prati i proučava iskustva drugih zemalja u procesu decentralizacije;
  • prati i proučava zakonodavstvo Republike Srbije od značaja za decentralizaciju;
  • sarađuje sa međunarodnim institucijama u toj oblasti;
  • organizuje okrugle stolove, tribine i druge vidove edukacije o suštini i prednostima decentralizacije i decentralizovane države.

  povratak na naslovnu stranu


 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.